Привіт, Олександре.
Останні 2 місяці треную все тіло за одне тренування. Начитався "The New High Intensity Training" by Ellington Darden PhD. Фішка в тривалості підходу (від 1 хв 30 с до 2 хв).
Якщо коротко це 1 підхід, 2-3 вправи на групу мязів. В загальному виходить до 8-11 вправ (3-4 вправи на ноги, 2-3 спина, 2 груди, і по одній на біцепс, тріцепс, плечі якщо залишилось ще бажання).
Стараюсь виконувати всі вправи з принципами переформату та до відказу 8+ повторів. Піднімаю вагу тільки якщо можу виконати 15 повторів.
Щодо відказу, поки не вдалось добитись відказу через неможливість підняти вагу мязами. Зупиняю підхід через те що не витримує психіка, є бажання піти поблювати.
Ваги у вправах досить посередні, проте виконувати в такому інтенсиві дуже важко.
Нажаль врезультаті я зненавидів тренувальний процес!!!
Тому вирішив на певний період трохи зменшити час одного повтору з 6-8 секунд, до 3-4 секунд та добавити кілька підходів. Принципи переформату все ще застосовував.
Ці тренування стали набагато легші, але й вплив на систему став менший по моїх субєктивних відчуттях.
Крепатури в мене не було і під час попереднього типу тренінгу щонайменше останній місяць занять, проте була певна вялість, ломота. А зараз і це зникло.
Займаючись згадно принципів переформату та HIT Артура Джонса,
це складно пояснити, але після одного підходу на ноги, я подекуди стояти не міг, не те щоб іти і робити наступну вправу, і все це з смішною вагою! (20 кг згинання ніг лежа, та 30 кг розгинання ніг сидя, жим штанги лежа 40 кг...)
+ від такого тренінгу я почав скидати жир!
Одним з недоліків такого виду тренінгу є високий пульс (170-180 і інколи 190 ударів за хвилину) після закінчення вправи. Десь за 20 секунд після закінчення підходу пульс внормовується.
Питання:
Чи не шкідливо займатись HIT тренінгом який я описав? Чи варто зважати на пульс? Як це може нашкодити здоровю? Чи варто продовжувати тренувавння в такому інтенсиві і на скільки довго?
Чому так відбувається і традиційний тренінг навіть з принципами переформату більше не вставляє? Про "поверліфтинг на біцепс" я узагалі мовчу, перестав практикувати його після переформату.
Які переваги чи недоліки ви бачите у виконанні 1 го підходу у вправі? Чи буде приріст від такого типу тренінгу?
Пробував зробити кілька підходів з тривалістю повтору 6-8 секунд, проте концентрація зменшилась досить сильно на наступних підходах. Переваг для себе не побачив. Виходить нервова система не готова до цього, поки що. Чи вартує з часом збільшувати кількість підходів, коли адаптується нервова система?